05 September, 2011

Raya dan Kunjungan Ziarah


Raya 2011
Alhamdu Lillah pada tahun ini,Raya di Rumah saya di Jeli agak meriah kerana kesemua adik beradik saya serta isteri dan abang ipar dapat berkumpul pada pagi raya pertama.
Tema Biru raya ke -4 sempenaMajlis Hari Raya Persatuan Silat Cekak Pusaka Hanafi Kelantan

Kunjungan Ziarah
Alhamdu Lillah,dengan Izin Allah dan Barakah Guruku,saya sempat menzirahi Al fadhil Ustaz Hj Yahya Othman bersama isteri dan anak-anak saya pada hari 01 September 2011 yang lepas.  Pada Awal Ramadhan, YM guru saya menelefon supaya menziarahi Ustaz Yahya bertujuan mengenang jasa beliau yang banyak mendidik saya semasa saya berada di Machang selama 4 tahun. Banyak isu dan perbincangan yang diutarakan oleh beliau. Beliau menghadiahkan kepada saya bukunya yang terbaru iaitu Himpunan Kertas Kerja Tarbiyyah.

Pesanan Penulis
1. Usrah dan tarbiyyah Insya Allah akan berjaya sekiranya naqib-naqib usrah yang benar-benar seorang Wilayyan Mursyidan
2. Bacalah ayat-ayat Alquran dan Alhadith dengan cermat dan betul, ulangi berkali kali,minta anggota usrah membacanya dengan betul, pastikan usrah benar-benar memahami dan menghayati.
3. Ketahuilah bahawa Sesungguhnya allah menyukai Orang-orang Bertaubat dan menyucikan diri dari Dosa. Marilah Bertaubat daripada Segala dosa dan menyakini balasan Allah kepada Mukmin adalah syurga.

Pesanaan dari Hamba yang Dhaif.
 Saya berharap kepada pembaca agar yakinlah bahawa setiap perlaksanaan usrah yang berjaya hanya berjalan akan lancar dengan IzinNYa sahaja.Ingatlah setiap perilaku kita Dia yang Izinkan.Niatlah dengan Ikhlas KeranaNya bilamana kalian melaksanakan Sunnah Rasulullah.Janganlah kalian menghina orang yang tidak sealiran dengan kalian. Jalan menuju kepada Allah banyak jalannya. Carilah Guru yang Mursyid lagi Siddiq yang dapat bimbing Kalian ke arah Maqam Hamba Allah.Hanya dengan ada guru kita boleh Kenal Jalan Muhammad dan Allah. Sekadar perkongsian dari hamba yang"tin Kosong yang tiris".
 Buku terbaru Ustaz Yahya

Tiada ulasan: